De Kwekerij – Over Aarts Kwekerijen

The Company
De Kwekerij

Aarts Kwekerijen, van oudsher gevestigd in Prinsenbeek Noord-Brabant, kweekt sinds 1988 Ficussen. Inmiddels beslaat de kwekerij zo’n 30.000m² kassen op 2 locaties. Inmiddels is de tweede generatie actief op de kwekerij en met een kleine groep gemotiveerde mensen produceren wij Ficussen van een hoogwaardige kwaliteit.

 

Product

Zowel uiterlijke als innerlijke kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze Ficussen worden duurzaam geproduceerd en dragen bij aan een gezond binnenklimaat door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en zuurstof af te staan. Met ons O2-label communiceren we de gezondheidseigenschappen van onze Ficussen.

 

Productie

Iedere 4 weken komen zo’n 10.000 bewortelde stekjes onze kwekerij binnen. Deze worden meteen opgepot in een pot met een diameter van 27cm, waar zo’n 10 liter potgrond in gaat. De potgrond betrekken we rechtstreeks van de veenderijen van Pindstrup in Letland.

Na het oppotten staan de potten zo’n 16 weken tegen elkaar. Daarna worden ze middels een elektrische vorkheftruck in rijen gezet met een speciale plantenvork. Zo blijven de planten nog eens 16 weken staan, waarna ze weer worden uitgezet. In deze laatste fase blijven de planten staan totdat ze hun weg vinden naar de groothandel via FloraHolland

Per jaar vinden zo’n 120.000 Ficussen hun weg van onze kwekerij naar de consument.