Bedrijfsprofiel

Ficus XL¬† –¬† Aarts Kwekerijen

nr2header

 

Aarts Kwekerijen is inmiddels één van de grootste Ficuskwekerijen van Nederland.

Geen opgejaagde Ficus, maar een rustig geteelde Ficus die beter houdbaar is en dus gezonder is voor mens en milieu.


 

Nieuw Label¬† –¬† O2

O2-LabelFicus XL¬† –¬† O2¬† –¬† Ons nieuw label richt zich¬†op de gezondheid van onze planten voor mens en milieu. De gezondheid van onder andere de Ficus is ongekend. Het is belangrijk om in elk huis, kantoor en klaslokaal meerdere grote groene planten neer te zetten. De Ficus filtert vele schadelijke stoffen uit de lucht.

 

 

 

 

Certificering

Aarts Kwekerijen heeft altijd al voldaan aan de strenge eisen van MPS-A, met maximale scores voor het weinige energie- en gewasbeschermingsmiddelengebruik. Onze unieke manier van telen brengt ons op een totaalscore van meer dan 100 punten.

mpsA

 

Op dit moment is Aarts Kwekerijen ook bezig met het behalen van het MPS-Socialy Qualified certificaat, waarmee we meteen het certificaat FFP willen bemachtigen.

 

 

 

Verkoop

Aarts Kwekerijen levert uitsluitend aan handelsrelaties via FloraHolland.

Wilt u op de hoogte blijven van de leverbare aantallen en de up-to-date prijzen ?

Klik dan op de link van de grootste webshop voor professionele kopers

 

logo

 

 

 

 

 

Werkt u niet met een van deze systemen dan kunt u altijd contact opnemen voor een op-maat-gemaakte offerte.

 

Leveringen

Aarts Kwekerijen levert elke dag op FloraHolland vestigingen Naaldwijk en Aalsmeer. Sinds Januari 2018 komen we 1 keer per 2 weken (dat is de doelstelling) ook op de vestiging in Duitsland, Veiling Rhein Maas

 

Besteld vóór 8.00 uur

Levering ongeveer 11.00 uur Naaldwijk

Levering ongeveer 12.00 uur Aalsmeer

 

Geschiedenis van Kwekerij Jan Aarts naar Aarts Kwekerijen

1966

Aarts Kwekerijen is ontstaan in 1966. Vader Jan Aarts¬†is destijds begonnen met een kas van zo’n 2.000m¬≤. Er werden toen allerlei groenten geteeld. Sla, Paprika en Tomaat. In deze tijd¬†is er een aantal keer uitgebreid en verbouwt. In 1983 werd een ‘Venlo’ kas gebouwt van 10.000m¬≤ met een buisrailsysteem, voor verwarming en intern transport. De vleestomaten werden geteeld op steenwolmatten en de watergift gebeurde middels druppelslangetjes. Als 1 van de eerste in Nederland werd op een dergelijke manier geteeld. En met succes.

 

1988

In 1988¬†is de omschakeling gemaakt naar de potplantenteelt. Er¬†is toen een kas bijgebouwd van 11.000m¬≤ en werd volledig ingericht voor de potplantenteelt. Hier werd vooral de Ficus Exotica geteeld, maar ook Anthurium, Dieffenbachia en Schefflera’s. Een jaar later werd ook de tomatenkas volgezet met de teelt van Ficussen.

 

2001

In april 2001 is Marc Aarts in het bedrijf gekomen, na 4 jaar ervaring opgedaan te hebben als verkoper.

 

2005

In 2005 is er een kas van zo’n 10.000m¬≤ bijgekocht van de buren en werd een nieuwe bedrijfsruimte gebouwd. Op deze locatie is ook een eb/vloed watergeefsysteem aangelegd.¬†Deze locatie¬†is aangepast¬†voor lichte automatisering.

 

2018

Inmiddels schrijven we 2018 en bestaat het bedrijf uit 2 locaties aan de Krekelweg 2 en 11 in Prinsenbeek. In totaal produceren we meer dan 100.000 stuks grote Ficussen op een oppervlak van bijna 30.000m² kassen. Daarnaast hebben we inmiddels een uitgebreid assortiment aan groene planten in potmaat 24cm, zoals Ctenante, Dizygotheca, Alocasia en Dieffenbachia. Ook hebben we boven dit assortiment een klein assortiment hangplanten hangen waaronder Pilea, Scindapsus, Peperomia en Scenecio.