Missie

What we do . . ?

Onze Missie

missie

 

Aarts Kwekerijen is een potplantenkwekerij gespecialiseerd in de teelt van grote Ficussen en diverse grote groene planten. Wij zijn gevestigd in Prinsenbeek, Noord-Brabant.

 

De Ficussen worden verhandelt via de professionele Exportbedrijven welke zijn aangesloten bij de belangrijkste marktplaats voor bloemen en planten ter wereld, namelijk FloraHolland.

 

FloraHolland heeft vestigingen in Naaldwijk, Aalsmeer, Rijnsburg, Rhein-Maas en Eelde.

 

Onze Ambitie

Aarts Kwekerijen streeft ernaar om de klokkopers van FloraHolland in Aalsmeer en Naaldwijk dagelijks te voorzien van een breed assortiment grote Ficussen en een divers assortiment van grote groene planten van topkwaliteit die ook nog eens bijdragen aan de gezondheid van het leefklimaat van de consumenten. We willen af van het algemene veilingimago dat de klok een dumpplaats zou zijn.

 

Daarnaast willen we de daghandel en termijnhandel uitbreiden. Met een zekerheid van kwaliteitsleveringen kunnen en willen we de daghandel meer en meer gaan invullen.

 

Voor Daghandel kunt u bestellen via  FloraXchange  of bel naar Aarts Kwekerijen    076-5419003

 

Ook in de termijnhandel kunnen en willen we een belangrijke leverancier zijn. Met een partijgrootte van minimaal 1.000 stuks per soort per maand, kunnen we altijd snel inspelen op de vraag naar grote partijen planten al dan niet gemengd aangeleverd.

 

Met onze flexibile houding is vrijwel alles mogelijk en willen we onze markt uitbreiden.

 

Onze uiteindelijke missie is om in elke huiskamer, kantoor en klaslokaal een gezonde plant te krijgen, zodat iedereen kan genieten van de gezondheid van onze planten.

 

Normen en Waarden

Aarts Kwekerijen loopt wat betreft energieverbruik ver voor op vele collega’s, of liever gezegd; “achter”

Aarts Kwekerijen gebruikt maar zo’n 30-40% van de gangbare hoeveelheid energie in vergelijkbare teelten.

 

Water en meststoffen worden opgevangen en hergebruikt. Niets gaat verloren!

 

De gewasbescherming wordt tot het minimum beperkt en alleen plaatsgewijs wordt ingegrepen.

Wij gebruiken slechts 30% van de gangbare hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen in vergelijkbare teelten.

Dit zijn we anno 2018 nog verder aan het terugdringen door de afdeling van bijna 1 hectare waar onze grote groene planten en hangplanten worden gekweekt zoveel mogelijk

biologisch te telen

 

Deze feiten zeggen genoeg over onze duurzaamheid, waar we heel bewust mee omgaan. Dit alles is terug te vinden in ons MPS-A certificaat.