Duurzaamheid

Sustainability

Duurzaamheid

lucht

 

Duurzaamheid heeft feitelijk een milieuachtergrond, terwijl Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een sociale achtergrond heeft. Maar de termen worden tegenwoordig door elkaar gebruikt. Ze staan beide voor het zoeken naar evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociale belangen en het milieu oftewel de drie P’s profit, people en planet. Alle drie de P’s worden geoptimaliseerd, zonder de balans er tussen te verliezen.

 

Wat betekent duurzaamheid voor ons bedrijf?

Onze Ficussen worden geteeld onder de meest duurzame omstandigheden, wat betekent dat er minimaal gebruik wordt gemaakt van milieubelastende middelen zoals energie, meststoffen en gewasbeschermingmiddelen. Dit uit zich in de MPS kwalificatie A met een score van boven de 100.

 

We gebruiken slechts 40% van de gangbare hoeveelheid energie, 30% van de gangbare hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen worden opgevangen en hergebruikt. Er gaat niets verloren.

 

Door jarenlang geinvesteerd te hebben in milieubesparende technieken, hebben we ons de laatste jaren gericht om de duurzaamheid van ons bedrijf verder door te voeren in onze teeltstrategieën. Dit betekent luisteren naar de natuur. Inspelen op de eigenschappen van het weer.

 

Daarnaast staan we in onze omgeving bekend als een zeer betrouwbare werkgever. We hebben dan ook een klein en hecht team werknemers. Met een arbeidsverloop van 0% in de afgelopen 8 jaar en een verzuim van minder dan 1% wordt wel duidelijk dat we goed zorgen voor onze medewerkers.