Kwaliteit

Quality AAA

Kwaliteit

quality

 

Kwaliteit staat bij Aarts Kwekerijen hoog in het vaandel. Dit willen we duidelijk maken met een eigen merknaam:

 

FICUS XL

 

Kwaliteit is voor een grote kamerplant vooral de opbouw van de plant, die ervoor zorgt dat de plant er naar algemene maatstaven “mooi” uitziet. Maar dat is niet de enige vorm van kwaliteit die door ons belangrijk wordt gevonden.

De interne kwaliteit, en daarmee samenhangend de houdbaarheid, weten we steeds verder te verbeteren. De waardering van de handel loopt hierin nog achter, maar hier zijn we aan het werken. Het grote voordeel van een compactere maar beter houdbare Ficus is de mate van voldoening en welzijn die een dergelijke plant teweegbrengt bij de consument, doordat de plant in de huiskamer blijft ontwikkelen en groeien.

De huidige norm is een zo dik mogelijke plant te kweken. Nadeel daarvan is dat de plant kwalitatief gezien over zijn top heen is en van het moment dat de plant de kwekerij verlaat alleen maar achteruit zal gaan in kwaliteit.

De Ficussen van Ficus XL zijn op een degelijke, uitgebalanceerde,  rustige manier gekweekt waardoor de houdbaarheid is toegenomen.

 

Ficus XL houdt meerdere keren per jaar houdbaarheidsproeven, waarin nauwkeurig wordt vastgelegd hoe het is gesteld met de interne kwaliteit van onze planten.

 

O2-Label

O2-LabelHet O2-Label (O2 is de scheikunde benaming voor Zuurstof) geeft al in belangrijke mate aan wat de kwaliteit is van onze planten. Onze Ficussen dragen bij aan de gezondheid van mens en milieu.

 

Zeer belangrijk om eindelijk eens te beseffen hoe belangrijk planten in je leefomgeving  zijn, of dat nu thuis, op kantoor, of in de klas is. Dit zijn allen ruimtes waar veel tijd wordt doorgebracht en de kwaliteit van de lucht nogal te wensen overlaat of zelfs gevaarlijk voor je is.

 

De Ficussen van FicusXL filteren schadelijke stoffen uit de lucht en geven Zuurstof af aan de lucht.