Gezond Groen

Green Health

Gezondheid

leaf

 

Met een Ficus van Ficus XL haal je niet alleen een mooi stuk natuur binnen, maar zorg je ook nog eens voor een gezond leefklimaat. Zorg altijd voor een aantal grote planten in je huis, op kantoor en in het klaslokaal.

 

 

NASA onderzoek

Uit NASA onderzoek is gebleken dat planten zeer belangrijk zijn voor de gezondheid van mensen.

De Ficus staat maar liefst 3 keer in de top 10 van de planten met de beste luchtzuiverende eigenschappen.

Daarom is de Ficus, en zeker de grotere, een ideale plant tegen het “Sick Building Syndrome” wat kan optreden in de goed geisoleerde gebouwen van tegenwoordig met vaak te weinig frisse lucht.

 

Onderstaande afbeelding geeft mooi weer, wat de Ficus voor ons doet !

Gezond Groen

 

Ficus op kantoor

Kantoorplanten doen meer dan er enkel mooi uitzien. Werknemers die planten meenemen naar kantoor zijn over het algemeen vrolijker, meer tevreden met hun baan en hun leven in het algemeen. Ze voelen zich gezond.

En wanneer je erover nadenkt, is dit best logisch.

De meeste mensen met een kantoorbaan zitten heel de dag binnen. Airconditioning, verbeterde isolatie en energiebesparingen verminderen de luchtuitwisseling op kantoor. Het komt er dus op neer dat we keer op keer dezelfde lucht inademen.

Planten zorgen onder andere voor meer zuurstof op kantoor en dit help ons om energiek en geconcentreerd te blijven.

De voordelen van de Ficus op kantoor op een rij:

  • Betere luchtkwaliteit
  • Luchtvochtigheid beheersing
  • Verminderen van stress
  • Verhoging van productiviteit
  • Vermindering van geluidsoverlast (5 decibel)
  • Positief bedrijfsbeeld

 

 

Ficus in huis

De lucht die we inademen raakt almaar meer vervuild. Erger nog, de vervuiling binnen in huis is nu al slechter dan buiten.

We brengen nochtans het grootste deel van onze tijd binnen vier muren door, thuis of op het werk!

Maar er is goed nieuws, want kamerplanten kunnen ons helpen om de vervuilde lucht te zuiveren. Gezond Groen dus.

Isolerende materialen, plastic, inpakpapier of absorberend papier bevatten allemaal formaldehyde of methanal, een stof die de ficus in grote mate kan vernietigen.

 

 

Ficus in de klas

Kinderen brengen tijdens het schooljaar elke dag behoorlijk veel tijd door in hun klaslokaal. Als de luchtkwaliteit daar te wensen over laat, kunnen ze last krijgen van ogen, mond, keel, huid en neus, lopen ze risico op meer hoofdpijn en concentratiestoornissen en voelen ze zich over het algemeen minder goed.

Kamerplanten kunnen helpen om de luchtkwaliteit in de klas te verbeteren. Stof, vocht, slechte ventilatie en een verminderd zuurstofgehalte zijn ongezond.

De lucht in de klas geregeld verversen en de klas zo veel mogelijk stofvrij houden, kan zeker al veel helpen.

Maar ook kamerplanten kunnen hun steentje bijdragen aan een beter leefklimaat in de klas.

Onder invloed van licht zet het chlorofyl in de bladeren van kamerplanten koolzuur (CO2) en water om in voedingsstoffen voor de plant, en bij dit proces komt zuurstof vrij die de lucht in gestuurd wordt. Zo stijgt het zuurstofgehalte in de kamer waar de planten staan. Ze nemen ook schadelijke stoffen op die in de lucht rondzweven. Het gaat dan om stoffen die worden uitgewasemd door verf, lijm, kopieerapparaten, computers… Micro-organismen die rond de plantenwortels leven, breken de schadelijke elementen af tot voedingsstoffen voor de plant en voor zichzelf. Bij dit proces komt waterdamp vrij, waardoor de luchtvochtigheid in een kamer met 10 tot 15% kan verhogen.

Tenslotte voelen we ons gewoon beter in een omgeving waar planten staan. Ze hebben een positief effect op ons gevoel van welbehagen.

In elke klas zou minstens één plant moeten staan.