Tips en Trucs

Hoe houd ik mijn Ficus mooi

gereedschap

 

Op deze pagina geven we u handige tips en trucs om uw Ficus langer mooi te houden.Ā Zodat u langer kunt genieten van een mooie en gezonde plant.

 

Snoeien

Wordt uw Ficus te groot, u kunt hem gerust snoeien. Let er wel op dat als je gaat snoeien, de Ficus flink kan gaan groeien.

 

Potgrond

Na aanschaf van uw Ficus is het advies om naĀ zo’n 6 maanden de plant over te potten en alle grond te vervangen. Hierdoor zullen de wortels zich weer vrijer voelen inĀ de open structuur van de verse potgrond.

De Ficus voelt zich het lekkerst in een grof gezeefdĀ veenmosveenmengsel. Bij deĀ betere tuincentra kunt u deze grond vinden.Ā Het is wel raadzaam om dan meteen eens in de 2 weken kamerplantenvoedsel mee te geven.

 

Vloerverwarming

Let erop dat als u vloerverwarming heeft, dat de pot niet rechtstreeks op de vloer staat. Hierdoor kan deĀ temperatuur in de pot te hoog oplopen.Ā Om dit te voorkomenĀ kunt uĀ de pot bijvoorbeeld op een pannelapĀ zetten.

Bij het tegenovergestelde, namelijk een te koude vloer, kunt u hetzelfde doen om te voorkomen dat de pottemperatuur te laag wordt.